itulau

tala fou

tatala

O faʻailoga o faʻatapulaʻaina o femalagaiga faavaomalo ona o le faʻamaʻi COVID-19 o le a faʻaitiitia ia Ianuari 8 ma Saina ua sauni e toe tatalaina i le lalolagi.Talu ai ona o le tamaoaiga lona lua o le lalolagi ma le malosi tele o gaosiga e taua mo le mautu o le tamaoaiga o le lalolagi, o le tala fou o Saina ua tatalaina i le lalolagi, ua toe taia ai ulutala i le lalolagi atoa.

I le tausaga fou o le a toe foʻi mai ai le lalolagi e manumalo-manumalo fefaʻatauaʻiga ma le atinaʻeina o le tamaoaiga faʻatasi ai ma Saina e toe foʻi i le gaosiga atoatoa i fale gaosi oloa, faʻatoʻaga ma auaunaga lautele.

I le toeitiiti atoa le tolu tausaga o faʻatapulaʻaina o femalagaaiga, o fefaʻatauaʻiga a le lalolagi ma tagata tafafao maimoa ua matua pagatia, ma avea ai le toe faʻafouina o le tamaoaiga o le lalolagi o se luʻitau tele.Ae faʻatasi ai ma le faʻauluuluga autu o le tuputupu aʻe o le lalolagi i tua i le tulaga o le tamaoaiga o le lalolagi, o faʻamoemoega o se faʻaleleia atoa o le lalolagi o loʻo faʻatupulaia.

O le mea moni o loʻo faʻamoemoe pea Saina e saofagā i le tusa ma le 30 pasene o le tuputupu aʻe o le lalolagi i le 2022 ma le 2023 faʻavae i luga o faʻamatalaga o tau faʻatatau o tau.Ua fa’ailoa mai ai, o le to’esea o Saina i le tulaga o le tamaoaiga o le lalolagi mo se taimi umi, ua matua’i fa’aletonu ai, ma o lona toe fo’i mai i le tulaga ua o’o mai o se mapusaga tele.

PDU
27e1cd53-300x300

O Newsunn, i le avea ai o se tagata tomai faapitoa mo le faasoasoaina o le eletise (PDU), ua manumalo i le faamaʻi ma le mautu o le faateleina o le faatauina atu i le lalolagi, ae ona o le faatapulaaina o femalagaaiga i le tolu tausaga talu ai, ua le mafai ai ona matou feiloai ma a matou tagata faatau. ma auai i faaaliga i le lalolagi atoa, e tusa lava pe tatou te tausia pea le vavalalata ma lelei sootaga ma a tatou paaga.I le 2023, o le a avea ma se avanoa tele mo i tatou e toe faʻafoʻi atu ai le maketi o le lalolagi o faʻasalalauga faʻapipiʻi eletise ma PDU atamai.E le gata i lea, na matou siitia atu i se falegaosimea fou ma tele atu ma masini sili atu ona maualuga ma suʻesuʻega R&D ia Novema talu ai.O na mea uma o le tuʻuina atu lea o oloa ma auaunaga sili atu i a tatou tagata faʻatau.

Ua tatou saunia lelei.Ae a oe?Auina mai ia i matou ni fesili ma matou mautinoa e tuʻuina atu ia te oe se tali faʻamalieina!

 


Taimi meli: Feb-01-2023

Fausia lau lava PDU